Da jeg vokste opp var det alltid vi ungene som stekte vafler nĂ„r vi fikk besĂžk. Vi er fire sĂžsken, sĂ„ det mĂ„tte mange vafler til! Og vaffelsteking med fire vaffelsultne mager, ett jern og nysgjerrige og sultne ekorn i vinduskarmen tok tid. đżâ€
NĂ„r jeg nĂ„ lager meg vafler, tenker jeg alltid med glede tilbake pĂ„ alle timene ved kjĂžkkenbordet i Solsvingen pĂ„ Setermoen i Bardu.Â
Vafler var kos, og det er det fortsatt for meg - og disse kan du spise hver dag med god samvittighet (de er faktisk et fullverdig mÄltid med 25 vitaminer og mineraler):
Ingredienser til 3 vafler:Â
1,5 dl vann
1 dl lettkokte havregryn
2 egg
1 ss proteindrinkmiks
2 ss Formula 1 shake med valgfri smak
1/2 ts natron
1 ss olivenolje
SmĂžr til smĂžring av vaffeljernet
Slik gjĂžr du:
- Sett pÄ vaffeljernet pÄ det trinnet du liker - litt stekt eller masse stekt.
- Bland alt sammen i en bolle, tilpass med vann om rĂžra ble litt tykk.Â
- NÄr vaffeljernet er varmt nok, ha i en stor klatt smÞr i og ei lita sleiv rÞre.
- VĂŠr tĂ„lmodig og unngĂ„ Ă„ lĂžfte pĂ„ lokket fĂžr jernet sier vaffelen er ferdig.Â
- Spis vaflene til frokost, lunsj, kvelds eller som dessert - med pĂ„legg som ost og skinke, eller med syltetĂžy og rĂžmme, iskrem og bĂŠr.Â
Â