Hjemmelaga sprø müsli

Hjemmelaga sprø müsli

Sprø, crunchy hjemmelaga musli - det kan nesten være litt avhengighetsskapende!

Nøtter er en god kilde til sunt fett, vitaminer og mineraler - og litt proteiner er det også. Lag denne müslien med Formula 1 Vanilla Cream og Beta Heart for ekstra protein og fiber. Denne kan du spise som en balansert og sunn frokost eller et mellommåltid når som helst på dagen. Hva med å strø litt av muslien på en smoothiebowl for eksempel?

Ingredienser

  • 125 gr kokosolje
  • 150 ml honning eller agavesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 500 gr havreflak, eller en blanding av bygg-, hvete- og rugflak
  • 100 gr mandelflak eller hakkede mandler
  • 100 gr hakkede cashewnøtter
  • 100 gr kokosmasse (revet kokos) eller kokosflak
  • 100 gr gresskarfrø
  • 100 gr solsikkefrø


Sånn gjør du:

Forvarm stekeovnen til 170°C (150°C om du har varmluftsovn).
Smelt kokosolje, honning eller agave sirup og vaniljeekstrakten forsiktig i en liten kjele.
I en stor bolle, bland havreflak, mandler, cashewnøtter, kokos, gresskar- og solsikkefrø.
Rør inn den smeltede blandingen med kokos, honning og vanilje. Rør alt godt sammen til du har en jevn blanding.
Spre müslien utover på et stort stekebrett og stek den i ovnen i 25 minutter, eller til nøttene og kornet har fått en lys gyldenbrun farge. Rør rundt i blandingen i ovnen hvert 5. minutt, så den får en jevn brun farge.
Ta brettet ut av ovnen og la müslien kjøle seg ned på brettet, rør jevnlig.
Når den er avkjølt, tilsetter du den tørkede frukten, vaniljeshaken og BetaHeart.
Rør om og ha det i en lufttett beholder for lagring i romtemperatur. Holder godt i opptil en måned.

Tips:

Du kan legge til en teskje eller to malt kanel.
Prøv forskjellige kombinasjoner av nøtter, frø og tørket frukt for å variere.

30 porsjoner. Per porsjon: 249 kcal - 6 gr protein - 24 gr karbohydrater

Tilbake til bloggen